Det är jag som är Martina! Jag erbjuder illustration för barnböcker (3-12 år), kampanj, och tidningar.
Jag föddes 1991 i Bulgarien. Redan där fanns färgerna och ritandet med, när textildesignermormor, såg och sporrade min kreativitet. Jag ritade mig genom hela skolgången, och när jag senare flyttade till Sverige (2008) fanns engagerade lärare som fångade upp mig och gav mig utrymme och umaningar för att fortsätta utvecklas. Ett uppdrag för lokaltidningen TTELA under gymnasiet blev startskottet för ett ihärdigt arbete på mitt hantverk, min stil, och mina hjärtefrågor som sträcker sig över 10 år.

Jag är idag en skapande och lärande illustratör. Jag älskar mitt arbete, och det syns i mina alster - men också hantverket som står till grund för allt jag . Dessa två - att vara tokkär i illustrationer, och att alltid brottas med mitt uttryck i nyfikenhet på det oupptäckta - gör mig lyhörd för dig som beställare, din vision och känslan du vill förmedla. Jag vill också bli barnsligt glad och dela lyckan med dig över ett gott samarbete! För hallå, jag älskar bra illustration!

När jag illustrerar, kommer hela mitt jag fram i resultatet. Det vilar på ett antal bärande byggstenar, mina kärnvärden. De är HEL, VACKERT, GLÄDJE, och SVAG. De genomsyrar mitt arbete och är vem jag är.

HEL handlar om att sträva efter en varm, ärlig, och läkande inställning till omvärlden. Utifrån det vill jag lyfta det positiva från ett perspektiv där det trasiga har fått läka och bli helt. I en illustration översätts detta till en strävan efter att förmedla helhjärtat, tydligt och tryggt.

VACKERT handlar om min stora förtjusning i allt som är skönt - växter, glas, arkitektur, textilier, konst, porslin - det fyller på min kreativa tank och får mig att bli glad och vilja skapa. Det betyder också att det är viktigt att det jag ritar är estetiskt tilltalande!

GLÄDJE handlar om den jag är - en sprudlande glad stolle som älskar att skratta, skämta och göra andra glada. Det färgar mitt skapande med livliga poser, ansiktsuttryck, sprudlande kulörer och små roliga detaljer.


SVAG handlar om min trasighet, i formen av psykisk ohälsa och svåra saker i livet. Genom den egna upplevelsen kan min illustration få kontakt med de som fått kämpa i livet - som ju är vi alla! Det är viktigt för mig att visa sådant som göms och glöms med illustrationens berörande bildspråk. Det finns makt i avbildarens händer, och jag har respekt för den uppgiften.

Jag hoppas detta ger dig inblick i vem jag är och vad jag går för! Tveka inte att ta kontakt med ditt uppdrag eller förfrågan.

Hej!

/Martina